2022 m. FIFA pasaulio futbolo čempionatas: žvilgsnis į žaidėjus ir komandas

FIFA pasaulio futbolo čempionatas yra vienas laukiamiausių tarptautinių sporto renginių pasaulyje. Kas ketverius metus 32 komandos iš viso pasaulio kovoja dėl pasaulio čempionų titulo. Šiais metais 2022 m. turnyras vyksta Katare. Apžvelkime kai kuriuos žaidėjus ir komandas, kurie ruošdamiesi šiam svarbiam renginiui pateko į laikraščių antraštes

Žaidėjai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį

FIFA pasaulio futbolo čempionatas subrandina didžiausias futbolo žvaigždes, ir 2022 m. tikrai nėra išimtis. Vienas žaidėjas, kuris pastaruoju metu patraukė visų dėmesį, yra anglas Harry Kane’as. Šis puolėjas nuo savo debiuto 2009 m. savo klubo „Tottenham Hotspur“ komandoje jau įmušė beveik 200 įvarčių.

Kitas įdomus perspektyvus žaidėjas yra prancūzas Kylianas Mbappé. Būdamas vos 22 metų, Mbappé su „Paris Saint-Germain“ komanda jau yra laimėjęs įspūdingą trofėjų skaičių ir net buvo pripažintas vienu iš žurnalo „Time“ 100 įtakingiausių 2020 m. žmonių. Dėl savo greičio, meistriškumo valdant kamuolį ir gebėjimo pelnyti įvarčius jis yra grėsmingas varžovas bet kurioje aikštėje.

Komandos, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį

Savaime suprantama, kad Brazilija bus viena iš šių metų turnyro favoričių – „Seleção“ visada pavojinga, kai išbėga į aikštę. Jiems vadovauja Neymaras jaunesnysis, turbūt vienas geriausių šiuolaikinių žaidėjų.

Vokietija – ji nuolat dalyvauja pastaruosiuose turnyruose ir nuo 1954 m. sugebėjo laimėti 4 čempionatus! Jų komandoje yra jaunų talentų, tokių kaip Kai Havertzas ir Niklas Süle, kurie kitais metais gali padėti jiems iškovoti dar vieną titulą.

Kiek uždirba žymiausi pasaulio futbolininkai?

Kai kurių šių žaidėjų atlyginimai yra tiesiog stulbinantys. Pavyzdžiui, Lionelis Messi uždirbo neįtikėtinus 111 mln per metus iš Barselonos. Nuo jo nedaug atsilieka Cristiano Ronaldo, kurio metinis atlyginimas „Juventus“ klube buvo 108 mln. dolerių. Net Harry Kane’as „Tottenham Hotspur“ klube gaudavo įspūdingą atlyginimą – jis uždirba apie 24 mln. dolerių per metus

Šie skaičiai rodo didžiulę futbolo finansinę galią ir tai, kaip smarkiai šis žaidimas išaugo pastaruoju metu.  pasaulio futbolo čempionatas 2022 puiki proga dar kartą išvysti šiuos pasaulinio lygio žaidėjus.