Interneto platybės mirga nuo siūlomų maisto papildų ir vitaminų imuninei sistemai stiprinti. Vitaminai, maisto papildai, probiotikai, prebiotikai, rodosi, viskas yra kaip placebas… Štai, akį patraukė ne visiems dar žinomas maisto papildas kvercetinas. Kas jis? Ar tai patikimas produktas? Gal jame yra ne tik naudingų medžiagų, bet ir kenkenčių mūsų organizmui? Kada jį vartoti? Kaip jį vartoti?
Kaip žinia, kad nesusirgtume, turime sportuoti, laikytis atitinkamos mitybos, stiprinti imunitetą. Vienas iš būdų sustiprinti organizmo atsparumą infekcijoms – aprūpinti jį antioksidantais. Kaip dauguma žino, antioksidantai yra vitaminai C ir E, selenas ir cinkas. Visai neseniai, mokslininkai ištyrė itin stiprių antioksidacinių savybių turinti bioflavanoidą kvercetiną.
Kvercetinas, tai augalinis flavanoidas, esantis vaisių ir daržovių pigmente. Tai augalų pigmentas, kuris ne tik suteikia augalams spalvą, bet ir apsaugo juos nuo aplinkos poveikio – vėjo, lietaus, saulės.
Tam, kad aprūpintume organizmą atitinkamu kiekiu bioflavanoidu kvercetinu, mums reikėtų kasdien suvalgyti neaprėpiamą kiekį obuolių, vynuogių, brokolių ar raudonųjų svogūnų. Kadangi tai padaryti neįmanoma, o ir pats kvercetinas organizme nepasigamina, buvo sukurtas išgrynintas maisto papildas kvercetinas.
Pagalba nuo COVID
Kvercetinas labai naudingas ne tik koronaviruso gydymo eigoje, nes jo dėka aktyvuojamas cinkas ląstelėje, kas stabdo viruso dauginimasi, bet ir gydant įvairius peršalimus. Taigi, jis gali ne tik padėti greičiau sveikti ir stiprinti imunitetą, bet ir sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžinių susirgimų riziką. Kvercetinas organizme veikia kaip antioksidantas. O pagrindinė antioksidantų funkcija – apsaugoti organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Laisvieji radikalai yra nestabilios molekulės, natūraliai susidarančios žmogaus organizme. Nedidelė laisvųjų radikalų koncentracija yra būtina ląstelėms funkcionuoti tinkamai, tačiau didesni šių molekulių kiekiai gali pažeisti ląsteles ir paskatinti tokių ligų kaip vėžys, aterosklerozė, artritas, diabetas, taip pat širdies ligų progresavimą, senėjimo procesus. Dėl tokių veiksnių, kaip rūkymas, stresas, alkoholio vartojimas ar uždegimas, suintensyvėjusi laisvųjų radikalų gamyba organizme gali susilpninti imuninę sistemą, kuri tuomet tampa nepajėgi apginti organizmo nuo infekcinių susirgimų.
Pajutę pirmuosius viruso simptomus, iškart pradėkite vartoti kvercetiną. Geriausia, kai jis vartojamas valgio metu po 1-2 kapsules, atsižvelgiant į ligos sudėtingumą. Jei skauda raumenis, laužo kaulus, šokinėja kūno temperatūra, vartokite po 2 kapsules valgio metu per dieną.
Kartu su kvercetinu (ne mažiau nei 500mg) vartokite vitaminą C, cinką, vitaminą D. Visas maisto papildų kokteilis padės virusą surišti organizmo viduje, ir neleis plisti į jautriausias kūno vietas, kaip sąnariai, širdis, plaučiai.
Natūralaus antioksidanto kvercetino sudėtyje yra tik kvercetino dihidratas iš japoninių soforų (sophora japonica) žiedų pumpurų ir vegetariškas kapsulės apvalkalas hidroksipropilmetilceliuliozė. Vienoje kapsulėje yra kvercetino dihidrato 500 mg. Nepamirškite, kad negalima viršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Šį, kaip ir kitus maisto papildus, reikia laikyti vaikams npasiekiamoje vietoje. Laikyti sausoje vėsioje vietoje.
Šį ir kitus maisto papildus galite įsigyti www.preventonco.lt