Kokį pyragą labiausiai verta kepti arba gaminti?

Kuomet atvėsta oras, vis daugiau laiko praleidžiame namuose, tad automatiškai daugiau sukamės virtuvėje, gaminame įvairius patiekalus. Tikrai dažnoje virtuvėje galima atrasti tokių, kurie mėgsta pyragus, todėl jų gaminimas ypač padažnėja. Tad šiame straipsnyje norime papasakoti daugiau apie pyragus ir kokius iš jų tikrai verta gaminti, nes pasirinkimas yra tikrai nemažas.

Verta rinktis nesudėtingus pyragus

Juk tikrai ne kiekvienas turi laiko ir noro ilgai stovėti prie puodų ar keptuvių, skaityti receptų knygas ir pagal jas kepti pyragus. Tad patogiausias tas variantas, kuris padaromas greitai ir visai paprastai. Tad obuolių pyrago receptas gali būti nesudėtingas ir pagaminamas vos keliais žingsniais:

  • Tikriausiai daugiausia laiko užtruksite pirmajame žingsnyje, nes reikės pasiruošti obuolius. Patartina juos nulupti ir gražiai susipjaustyti gana plonomis skiltelėmis. Kuo daugiau bus obuolių, tuo bus skaniau;
  • Tuomet jums reikia gerai išsiplakti kiaušinius su cukrumi ir šiek tiek vanilinio cukraus, patartina įdėti ir žiupsnelį druskos. Plakimas turėtų vykti gana ilgai, kad visa masė pasidarytų šviesiai geltonos spalvos;
  • Tuomet reikia išsilydyti sviestą ir jį po truputi pilti į kiaušinio masę ir ją reikėtų maišyti;
  • Galiausiai reikia sudėti persijotus miltus, kurie turėtų būti sumaišyti su šiek tiek kepimo miltelių. Viską gerai, tačiau ne per daug išmaišyti, kad tešla neprarastų oro;
  • Į kepimo formą reikėtų sudėti šiek tiek obuolių, tada užpilti tešla ir vėl uždėti obuolių, jeigu mėgstate cinamoną, jį galite užbarstyti ant viršaus.

Verta rinktis pyragus, kurių ingredientai nėra sunkiai randami

Dar galime rekomenduoti vieną pyrago receptą, tai yra tinginys. Tinginio receptas yra labai paprastas, todėl jį gali pasigaminti kiekvienas ir svarbiausia, kad jo nereikia kepti. Tad galime garantuoti, kad jį sunku sugadinti, todėl praktiškai jis visada gaunasi toks, koks ir turi būti. Aišku, priklausomai koks bus sausainių ir kakavinės masės santykis jis gali būti minkštesnis arba kietesnis. Tad jeigu dar esate nepatyręs pyragų gaminime, galite pradėti būtent nuo šio varianto, nes suklysti ir sugadinti jį yra labai sunku.

Verta rinktis pyragus, kuriuos galima pasirinktinai kepti arba ne

Dar galime pasiūlyti vieną variantą, kuris tikrai yra vertas dėmesio, tai yra sūrio pyragas. Jį galima gaminti dviem būdais. Pirmasis yra bandant kepti, o antrasis nekepant. Jeigu bijote jį sudeginti ar jūsų orkaitė nėra pakankamai gera, kad pyragas galėtų tinkamai iškepti, tuomet galite rinktis nekeptą. Kepto ir nekepto sūrio pyrago receptas bus labai panašus, tik labiau keisis pačio pagrindo receptas, nes nekepto pyrago pagrindas yra daromas iš sviesto ir sausainių, o kepant jį reikalinga daugiau ingredientų tokių kaip kiaušinis, sviestas, cukrus, miltai.