Kaip pagardinti varškės apkepą?

Kaip pagardinti varškės apkepą?

Varškės apkepas tai patiekalas iš varškės, miltų ir kiaušinių. Jis populiarus Vidurio ir Rytų Europos šalyse ir turi daugybę variantų. Norėdami pagardinti varškę, sumaišykite varškę, miltus ir kiaušinius. Pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir kitų priedų. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių arba kol taps auksinės spalvos.Patiekite šiltą su šlakeliu grietinės arba jogurto.

Šis patiekalas puikiai tinka sportuojantiems, ar dietos besilaikantiems asmenims, nes varškėje gausu baltymu ir kalcio. Baltymai yra lėtai virškinami, todėl ilgiau jausitės sotūs. Kalcis yra labai svarbus kaulų sveikatai, todėl šis patiekalas yra puikus būdas jo gauti.

Šį patiekalą galite pagaminti vis kitokį. Viskas priklauso nuo pagardų!

Norėdami pagardinti varškę, tiesiog įberkite norimų vaisių, riešutų ar kitų kvapiųjų medžiagų. Gerai išmaišykite ir mėgaukitės! Taip pat galite eksperimentuoti su skirtingomis varškės rūšimis, kad atrastumėte mėgstamiausią skonį. Pavyzdžiui, pabandykite įmaišyti vaisių ar riešutų, kad gautumėte saldų ir maistingą skanėstą. Jei jaučiatės drąsūs, galite net pasigaminti savo varškę namuose.

Tradicinis varškės apkepas. Produktų kiekiai ir eiga

Sudedamosios dalys:

1 kilogramas varškės

4 valgomieji šaukštai miltų

2 kiaušiniai

Druska, cukrus ir kiti priedai pagal skonį

Recepto eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Dubenyje sumaišykite varškę, miltus ir kiaušinius. įmaišykite norimus priedus.

3. Pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir kitų prieskonių.

4. Kepimo indą ištepkite aliejumi arba sviestu.

5. Supilkite varškės mišinį.

6. Kepkite 20-30 minučių arba kol taps apskrudęs.

Dažniausios klaidos, dėl kurių gali nesigauti apkepas:

  • Nepakankamas miltų kiekis. Varškės mišinys turi būti tirštas, todėl jei jis per skystas, įberkite daugiau miltų.
  • Kepimo indas neišteptas riebalais. Dėl to varškė prilips prie indo ir ją bus sunku išimti.
  • Kepti per ilgai arba per aukštoje temperatūroje. Dėl to tešla taps  kieta ir sausa.

Jei laikotės dietos, svarbu rinktis neriebią varškę. Taip patiekalas bus kaloringesnis ir mažiau sveikas

Sėkmingo kepimo raktas – eksperimentuoti ir rasti tai, kas jums labiausiai tinka. Nėra jokių nustatytų taisyklių, todėl drąsiai bandykite įvairius dalykus, kol rasite tobulą receptą. Gero apetito!